BLOG artikel

Kleurjekist van Florien Smits en Roos Zondervan

Oktober 2022 – Florien Smits

Kleurjekist geeft kleur aan afscheid en herinneringen. Florien vertelt; ‘Kinderen vinden het prachtig om zo’n levensgrote kleurplaat van hout te beschilderen. Ze worden met deze activiteit betrokken bij het afscheid op een manier die bij hen past; speels en actief. Het ritueel van het samen schilderen verbindt en creëert een mooie herinnering.’ Niet alleen voor kinderen is dit ritueel een bijdrage aan het afscheidsproces. Met naasten praten, lachen en huilen werkt verbindend en geeft steun. En het eindresultaat is altijd persoonlijk.

Ruim 20 jaar geleden kwam Florien op dit idee door een eigen ervaring. Na uitgebreid onderzoek, gesprekken met o.a. rouwtherapeuten, basisschooldirecteuren en uitvaartondernemers, lanceerde zij het concept. Ondertussen heeft Roos Zondervan zich aangesloten bij Kleurjekist en zijn de dames al ruim twee bijzondere jaren verder. 

Kleurjekist en duurzaamheid 

Kleurjekist is partner van Trees for All en plant minimaal 100 bomen per jaar! Zo compenseren zij de CO2-uitstoot. Voor elke geleverde kist worden ook nog eens extra bomen geplant, ter nagedachtenis aan de overledene. 

De kisten zijn gemaakt van massief populierenhout. Op dit moment zijn de kisten verkrijgbaar in acht illustraties, ontworpen door vijf uiteenlopende, Nederlandse designers. Vooral de illustraties ‘Zeezicht’ en ‘Aan de Oever’ zijn populair, vanwege de symboliek. Kijk voor alle ontwerpen op de website van kleurjekist.nl. De kisten worden zowel voor volwassenen als voor kinderen gemaakt. 

Kleurjekist streeft ernaar om de kisten in de toekomst gepersonaliseerd aan te kunnen bieden middels een geautomatiseerd proces. 

Interesse?

Families kunnen Kleurjekist direct benaderen of neem contact op met Bijzonder Vaarwel voor meer informatie. Bel 010 304 6373 of mail naar info@bijzondervaarwel.nl.

Meer weten? Neem contact op met Bijzonder Vaarwel

Kleurjekist in samenwerking met Bijzonder Vaarwel Uitvaarten Zuid-Holland