BLOG artikel

Jolanda Spek als RegisterExecuteur

Jolanda Sek RegisterExecuteur werkt samen met Bijzonder Vaarwel en regelt voor en achteraf nalatenschap.

Oktober 2022 – Jolanda Spek

Door meerdere persoonlijke ervaringen, waarin Jolanda te maken kreeg met het afwikkelen van erfenissen, is zij in dit vak gerold. Ze heeft haar passie gevonden. Na de afronding van haar studie mag zij zichzelf dan ook sinds 2021 RegisterExecuteur noemen.  

In hectische periode van verlies en rouw staat Jolanda families bij. Een afwikkeling van een erfenis kan enkele maanden tot in sommige gevallen jaren duren. En naast veel tijd, brengt het ook vaak hoge kosten met zich mee. Met Jolanda als RegisterExecuteur aan jouw zijde is er hulp bij de afwikkeling waardoor vaak kosten worden bespaard. Ze biedt families overzicht en voorziet hen van advies waar nodig. Dit geeft rust en voorkomt vaak conflicten binnen families. 

Hoe maakt Jolanda verschil als RegisterExecuteur?

“Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de gesprekken die we voeren. Door goed te luisteren en door te vragen, stel ik de persoon waarmee ik spreek op haar of zijn gemak”. 

Een gesprek voeren over de nalatenschap is persoonlijk en gaat vaak gepaard met emoties.  Er zitten verschillende kanten aan een verhaal. Goed luisteren en de juiste vragen stellen is dan ook erg belangrijk. Op die manier werkt Jolanda naar de kern van het verhaal toe en sluit zij aan bij de behoeften van de familie. 

Hoe gaat Jolanda te werk?

De gesprekken die Jolanda voert, voert ze gewoon bij de familie thuis aan de keukentafel. Het eerste gesprek is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor het vervolg wordt een uniek persoonlijk dossier aangelegd, voor de voorbereiding en/of de afwikkeling van de nalatenschap. 

Na de voorbereiding heeft de familie een compleet gevulde (digitale) map met daarin alle benodigde wensen en informatie; handig voor de dierbare nabestaanden. De familie weet waar zij aan toe is, waardoor uiteindelijk ook de afwikkeling duidelijk en sneller verloopt. De informatie is bekend. Eventuele vragen bijvoorbeeld met netrekking tot de administratie of wensen zijn beantwoord. 

Het digitale nalatenschapsdossier

Tijdens de afwikkeling krijgen de nabestaanden een unieke inlogcode van het digitale nalatenschapsdossier. Hierin wordt de informatie en alle documenten betreffende de erfenis vastgelegd. Zo kunnen alle betrokkenen de afwikkeling van de nalatenschap volgen en hierover communiceren. Helder en overzichtelijk voor iedereen.

Meer weten? Neem een kijkje op haar website www.jolandaspek.nl. Je kunt haar ook direct benaderen via mail: info@jolandaspek.nl of bel 06-48159154 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.