Wendy Joyce Bijzonder Vaarwel Vidaa Bergschenhoek

Een uitvaart is maatwerk

De kosten voor een uitvaart lopen heel erg uiteen. Dit is namelijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van het afscheid, het aantal mensen dat je wilt uitnodigen, het wel of niet plaatsen van advertenties en cremeren of begraven. Dit alles heeft impact op de uiteindelijke kostenindicatie. Bijzonder Vaarwel helpt je in het maken van de keuzes die het beste passen bij jouw budget. We zijn transparant op de posten en werken samen met meerdere leveranciers. Op die manier heb jij meer keuze en weet jij waar je aan toe bent.

Geen verrassingen achteraf!

Tijdens de kennismaking bespreken we jullie wensen. Daaruit volgt een offerte met de kostenindicatie. Wel zo transparant, want dat vinden wij belangrijk. Bijzonder Vaarwel is een onafhankelijke uitvaartonderneming. Dat betekent dat wij je zonder financieel belang adviseren en je vrij bent te kiezen wat juist voelt en past bij jouw budget. Één ding staat vast, voor ieder budget leveren wij kwaliteit.

Is het jouw wens dat Bijzonder Vaarwel het afscheid compleet begeleidt? Dan hanteren wij een aannametarief dat de kosten dekt voor het regelen, begeleiden en uitvoeren van de uitvaart en het vervullen van de wettelijke formaliteiten. Wil je het afscheid zelf organiseren maar vind je het prettig als wij een deel hiervan uit handen nemen? Uiteraard is dat mogelijk. Wij werken dan met een opstarttarief van € 350,- en vervolgens een uurtarief van € 90,-. Aan avond en weekendtoeslagen doen wij niet.

Wij staan te allen tijde voor je klaar!

Verzekeringen

Uitvaarten worden doorgaans gefinancierd door middel van een uitvaartverzekering, een overlijdensrisicoverzekering of spaargeld. In elk van deze gevallen is het mogelijk om het afscheid door Bijzonder Vaarwel te laten organiseren. Tevens nemen wij de afstemming met de verzekeraar uit handen. Dit geldt zowel bij een kapitaal- als een naturaverzekering. De ervaring in de uitvaartbranche is dat je dan niet duurder uit bent, dan wanneer je de organisatie aan de uitvaartzekering over laat. Kun je een polis niet vinden? Kijk dan ook eens op de zoekservice van atotzekerheid.

Verschil in uitvaartverzekeringen

Er zijn nogal wat verschillen in het aanbod uitvaartverzekeringen, wij zullen ze hieronder kort beschrijven. Maar welke soort verzekering je ook hebt, weet dat je vrij bent in de keus van van jouw uitvaartondernemer. 

Naturaverzekering

Wanneer je een naturaverzekering hebt afgesloten krijg je bij overlijden in diensten uitbetaald. Eigenlijk de standaard diensten die een verzekeraar in zijn pakket heeft of waar hij afspraken mee heeft qua leveranciers. De meeste verzekeraars zijn zo groot dat ze eigen crematoria, aula’s, koffiekamers, kisten makers, drukkerijen etc. hebben dat het neerkomt op een standaard uitvaart. Niet afgestemd op jullie wensen. Mocht je bijvoorbeeld toch besluiten om een roze kist te nemen in plaats van de standaard hout kleur, dan betaal je daar flink extra voor.

Bij een naturaverzekering zal de verzekeraar op een voor hen zo goedkope manier de uitvaart regelen terwijl ze jullie proberen te overtuigen dat jullie een totaalpakket krijgen die de nabestaanden zal ontlasten, omdat zij verder geen omkijken hebben naar de uitvaart. Terwijl dat juist niet is wat wij wensen voor de families die wij begeleiden. Het maken van de juiste, passende keuzes helpt enorm in het rouwproces. Heb je een naturaverzekering? Ook deze kan uitbetaald worden. Het bedrag zal tussen de EUR 2.800 en EUR 3.200 liggen, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Maar dan heb je wel de uitvaart op maat, op jouw manier, die past bij de overledene en diens familie.

Kapitaalverzekering 

Een kapitaalverzekering is het tegenovergestelde; je bent bij overlijden verzekerd voor een geld bedrag wat uitgekeerd wordt na overlijden. Met dit geld kan (een deel van) de uitvaart betaald worden. Uiteraard is de hoogte van de uitkering afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag. Met het vrijkomen van dit geld ben je helemaal vrij te doen wat je wenst. Alle keuzes omtrent de uitvaart zullen jouw eigen keus zijn. Geen afspraken met leveranciers zullen van invloed zijn. Een ander pluspunt is dat je niet het totale bedrag aan de uitvaart hoeft te besteden. 

Combinatie-uitvaartverzekering

Een andere optie is kiezen voor een combinatie van de natura- en de kapitaalverzekering; de combinatie-uitvaartverzekering. Hierbij zijn extra diensten die niet in de natura-verzekering zitten, gedekt. Deze optie biedt minder keuzevrijheid dan de kapitaalverzekering maar voorkomt financiële zorgen voor de nabestaanden wanneer er net buiten de kaders gekozen wordt.

Natura-sommenverzekering

De natura-sommenverzekering is bijna hetzelfde als de kapitaalverzekering. Het verschil tussen beide vormen is dat de uitkering van deze uitvaartverzekering uitsluitend aan de uitvaart besteed moet worden.

Vragen? Bel 010 304 63 73 of mail naar info@bijzondervaarwel.nl