Bijzonder Vaarwel rouwlint met afscheid op maat omdat geen mens is hetzelfde is

Wie zijn Bijzonder Vaarwel

Bijzonder Vaarwel is geboren vanuit de visie dat elk afscheid uniek zou moeten zijn omdat elk mens uniek is. In Nederland is het beeld op een uitvaart nog altijd een sobere bijeenkomst; een begrafenis of crematie, met koffie, thee en cake na. 

Wij geloven dat dit anders kan. Elk afscheid is persoonlijk en verdient een bijzonder vaarwel. Laten we het leven vieren van jullie dierbare. Bijzonder Vaarwel denkt graag outside the box met je mee.

Wendy Dolk

Mijn wens is om mensen op een liefdevolle, unieke en bijzondere manier afscheid te laten nemen van hun dierbare. Op een manier die past bij het leven dat de overledene leefde, maar die ook past bij de familie en vrienden. ‘ Vier het leven’ is een veel gebruikte uitspraak, waar ik volledig achtersta en ik hoop dat deze sfeer ook voelbaar is bij een door Bijzonder Vaarwel georganiseerd afscheid. 

Mijn kracht zit hem in het persoonlijke, ik vind het fijn om tot de kern te komen met mensen. Voor een warm persoonlijk gesprek heb ik altijd tijd. Herinneringen, verhalen, anekdotes.. kom maar op, ik wil alles te weten komen over jullie dierbare. Dit vormt de basis van een persoonlijk afscheid. Ik zie het afscheid als een weerspiegeling van de overledene of diens familie, wanneer het een afscheid van een kind(je) betreft. Mijn wens, om voor een ieder een liefdevol, uniek en bijzonder afscheid te organiseren, is ontstaan door het overlijden van mijn schoonvader in 2003. Zijn afscheid was ook zo warm en persoonlijk, dat heb ik altijd als een mooie herinnering bij mij gedragen. 

Toen mijn man en ik in 2010 ons zoontje verloren heb ik het tegenovergestelde ervaren. Ons zoontje is met 23.5 weken zwangerschap levenloos ter wereld gekomen. Ons werd niet verteld wat de mogelijkheden waren, wij waren totaal in shock en niet in staat om voor onszelf op te komen of eisen te stellen, totaal overmand door verdriet. Het is mij zeer aan het hart gelegen om andere ouders dit te kunnen besparen. Om hun kind(je) voldragen of niet een persoonlijk, liefdevol en warm bijzonder vaarwel te bieden.

Wendy Bijzonder Vaarwel bos ballonnen
Joyce kist bos Bijzonder Vaarwel Funeral Rockstar Oker 015

Joyce Aalberts

De rode draad in mijn loopbaan is altijd groen geweest; ik haal er energie uit om mensen te inspireren, te motiveren en om ze te helpen hun weg te vinden. Dat heb ik gedaan in meerdere rollen, zoals leidinggevende, gedragsdeskundige en psycholoog. Daarnaast ben ik resultaatgericht en heb ik ervaring in het plannen en organiseren, wat uiteraard goed van pas komt in deze rol.

De wereld van de uitvaart interesseert mij vooral omdat ik weet dat het anders kan, persoonlijker, op maat. Het voelt dan ook als een missie om die wereld te veranderen en om bestaande taboes te doorbreken. De dag van het afscheid is een verdrietige dag, maar mag tegelijk ook een mooie dag zijn. Eén waarbij niet alleen wordt stilgestaan bij iemand zijn dood, maar juist bij zijn of haar leven. Het leven mag gevierd worden! En het mooie van mijn rol, is dat ik daarin mag helpen.