Sfeerimpressies

De behoefte om buiten de gebaande paden te treden wordt steeds groter. De branche kent veel en oude tradities. We hebben de neiging om vast te houden aan deze tradities, omdat het zo hoort. En natuurlijk is daar niets mis mee. Veel tradities en met name rituelen zijn prachtig en brengen de nabestaanden veel troost. Bijzonder Vaarwel neemt een familie bij de hand in alle besluiten die gemaakt moeten worden. We vinden het daarin belangrijk om een familie uit te dagen in wat bij hen past, zodat de keuzes worden gemaakt die dicht bij het hart liggen. Op deze pagina met sfeerimpressies kun je ideeën opdoen. Weet dat de mogelijkheden oneindig zijn!

Overigens, Bijzonder Vaarwel werkt samen met diverse leveranciers. Dit geeft ons flexibiliteit, zodat we altijd een uitvaart ‘op maat’ kunnen bieden aan een familie, passend bij de keuzes en het budget.

Snel naar Rouwvervoer of Afscheidslocaties

Omhulsels

Tegenwoordig is er een ruime keus qua omhulsels waarin je begraven of gecremeerd mag en kan worden. Waar de kist vroeger de standaard was, kun je nu ook denken aan een mand van wilgentenen of een opbaarplank met een wade. Een wade, ook wel bekend als lijkwade, is een grote doek veelal gemaakt van duurzame materialen, waarin de overledene ingewikkeld wordt.

Een andere mogelijkheid is een rouwmand. Daarin zijn veel verschillende opties mogelijk. Een rouwmand is een zachter omhulsel dan een houten kist en de deksel wordt niet dichtgeschroefd, wat bij een kist vaak wel het geval is. Met een mand kun je ook alle kanten op, van een stoere robuuste mand tot een opengewerkte mand waarin bloemen worden gestoken tijdens het afscheid. Ook rouwmanden worden gemaakt van diverse duurzame materialen, zoals wilgentenen, abaca, pitriet, rotan en bamboe.

Wanneer de keus naar een kist gaat zijn er uiteraard ook vele opties. Niet alleen als het gaat om materiaal, maar ook in het personaliseren van de kist. Een kist is verkrijgbaar in elke Ral-kleur, maar bijvoorbeeld oom bedrukt worden met een eigen tekening of foto. Liever een simpele, maar wel een duurzame kist? Dan is wellicht een kist gemaakt van FAIRboard een optie.  

Wat medebepalend is in het besluit is de keus voor begraven op de reguliere of de natuurbegraafplaats of dat er gecremeerd gaat worden. 

Wij gaan graag in gesprek over de vele opties en belangrijker nog wat er bij jullie past.

Rouwvervoer

Voor de staatsie rit, de laatste rit van een overledene, geldt eigenlijk hetzelfde; de mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Onderstaande afbeeldingen zijn slechts een aantal sfeerimpressies. Er zijn “standaard” rouwauto’s in de kleuren zwart, grijs en blauw. Maar wat dacht je van een witte rouwauto of een auto met een panter print? Of juist een knalroze wagen? Rouwauto’s zijn er ook van diverse merken. Wanneer tante een Amerika fan was, zal haar laatste rit goed in een Chrysler kunnen. Liever een duurzame variant? Dan kunnen we ook een Tesla organiseren. En het stopt hier niet. Denk aan de laatste rit met een bakfiets, of in de zijspan van een Harley Davidson. Een andere optie is om voor de hele familie een rouwbus te huren. En we rijden graag nog even langs de oude woning als dat de wens is. Zo blijven jullie tot het eind bij elkaar. 

Wederom benadrukken wij dat wij met alle leveranciers werken en dus aan alle voertuigen kunnen komen die wenselijk zijn voor het afscheid van jullie dierbare. Samen kijken we wat past en waar jullie een goed gevoel bij hebben.

Afscheidslocaties

Dé locatie; hoe vaak is die bij leven niet leidend geweest bij keuzes die we moeten maken. Waarom dan niet voor het laatste event?

Uiteraard is een afscheid in een aula van een crematorium een goede optie om het laatste afscheid te houden. De faciliteiten van deze aula’s zijn perfect zoals het geluid en de opties om beeldmateriaal af te spelen, alsmede een live stream. Aula’s zijn ingericht op grote groepen. Ze worden aangepast wanneer de groepen wat kleiner zijn. Maar wanneer je dan toch denkt aan een persoonlijk afscheid, waarom niet kijken naar een mooie horecagelegenheid? Of wellicht kunnen we het afscheid houden in het clubhuis van jouw voetbalclub of favoriete brasserie. Er zijn meer locaties die open staan voor een afscheid dan men denkt.

Sommige gelegenheden / locaties stellen eisen mbt een gesloten kist maar dit is allemaal uit te zoeken. Wij hebben op veel mooie en bijzondere locaties afscheidsceremonies mogen organiseren en vertellen jou hier graag over in een persoonlijk gesprek. Ook qua catering kan er veel. Hield oma van een bossche bol? Wij zorgen er dan voor dat die bossche bol op oma haar afscheid geserveerd wordt. 

Hetgeen waar rekening mee gehouden moet worden is dat de faciliteiten op een externe bijzondere locatie niet zo ingericht zijn als die van een aula. Maar wanneer daar tegenover staat dat het afscheid, de invulling, de sfeer, de locatie en de catering zo enorm past bij de overledene lijken veel mensen dat voor lief te nemen. En wij juichen dat alleen maar toe. Kijk naast de onderstaande sfeerimpressies ook op onze pagina met bijzondere locaties voor meer inspiratie.

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande sfeerimpressies? Of wil je graag eens sparren over locatie, omhulsel of vervoer? Je kunt ons mailen info@bijzondervaarwel.nl of telefonisch bereiken op 010 – 304 6373.