Wat te doen direct na overlijden?

  1. Neem contact op met je huisarts. Een arts zal langs komen en een verklaring opmaken en achter laten.
  2. Neem contact op met een uitvaartondernemer. Bel Bijzonder Vaarwel op 010 – 304 6373.

Wanneer een dierbare overleden is neem je als eerste na overlijden contact op met de huisarts (overdag) of de huisartsenpost. De huisarts zal wanneer iemand thuis is overleden langskomen om de overledene te schouwen. Vervolgens zal hij of zij een verklaring van overlijden maken die hij achter laat bij de familie. Deze documenten heeft de uitvaartondernemer, of de familie zelf als zij dit wensen, nodig om het verlof tot begraven of cremeren aan te vragen bij de burgerlijke stand.

Wendy begraafplaats Crooswijk Rotterdam, wat te doen na overlijden

Bijzonder Vaarwel, Wendy en Joyce, zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en zullen jou persoonlijk te woord staan. Vanaf ons eerste contact zal Bijzonder Vaarwel je begeleiden tot op de dag van het afscheid. De week van de uitvaart is er één met vele beslissingen. Gelukkig is het niet nodig om alle beslissingen te maken op de eerste dag. Gedurende de week van de uitvaart blijven we met elkaar in gesprek over wat de wensen en behoeften zijn van jullie als nabestaanden.

Één van de eerste vragen wanneer iemand thuis is overleden, is of de nabestaande de overleden dierbare thuis wil houden. Dit is niet in alle gevallen mogelijk of wenselijk. Bijzonder Vaarwel denkt hier graag over mee en kan hierin informeren en adviseren. Wil je meer weten over thuisopbaring? Kijk dan eens op de pagina Thuisopbaring. Bel ons voor meer informatie op 010- 304 63 73.

Ben je oriënterend en op zoek naar een begraafplaats of crematorium in de regio? Kijk dan op de pagina Begraafplaatsen en crematoria in de regio Rotterdam en omstreken voor een overzicht. Ben je meer geïnteresseerd in de mogelijkheden in de regio Den Haag, neem dan een kijkje op de pagina voor Begraafplaatsen en crematoria in de regio Den Haag en omstreken. Ben je op zoek naar een crematorium of begraafplaats buiten deze regio’s? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag voor jou op zoek naar de meest geschikte bestemming.

Is er een uitvaartpolis? Ook dan kunnen wij de uitvaart voor je organiseren. Wij nemen contact op met jouw verzekeringsmaatschappij, melden het overlijden en handelen de administratie verder voor je af. Wil je meer weten over de verschillende soorten polissen? Lees dan verder op de pagina Kostenindicatie. Wil je meer lezen over Bijzonder Vaarwel en waar wij voor staan? Kijk dan op Over Bijzonder Vaarwel.