Wat te doen direct na overlijden?

  1. Neem contact op met je huisarts.
  2. Neem contact op met een uitvaartondernemer. Bel Bijzonder Vaarwel op 010 – 304 6373.

Wanneer een dierbare overleden is neem je als eerste na overlijden contact op met de huisarts (overdag) of de huisartsenpost. De huisarts zal wanneer iemand thuis is overleden langskomen om de overledene te schouwen. Vervolgens zal hij of zij een verklaring van overlijden maken die hij achter laat bij de familie. Deze documenten heeft de uitvaartondernemer, of de familie zelf als zij dit wensen, nodig om het verlof tot begraven of cremeren aan te vragen bij de burgerlijke stand.

Wendy begraafplaats Crooswijk Rotterdam, wat te doen na overlijden

Bijzonder Vaarwel, Wendy en Joyce, zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en zullen jou persoonlijk te woord staan. Vanaf ons eerste contact zal Bijzonder Vaarwel je begeleiden tot op de dag van het afscheid. De week van de uitvaart is er één met vele beslissingen. Gelukkig is het niet nodig om alle beslissingen te maken op de eerste dag. Gedurende de week blijven we met elkaar in gesprek over wat de wensen en behoeften zijn van de nabestaanden.

Is er een uitvaartpolis? Geen probleem. Ook dan kunnen wij een uitvaart organiseren. Wij nemen contact op met jouw verzekeringsmaatschappij en handelen de administratie verder voor je af. Wil je meer weten over de verschillende soorten polissen? Lees dan verder op de pagina Kostenindicatie. Wil je meer lezen over Bijzonder Vaarwel en waar wij voor staan? Kijk dan op Over Bijzonder Vaarwel.