Groene kist, één met de natuur, voor een duurzame uitvaart

Kiezen voor een duurzame uitvaart

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een duurzame uitvaart, een milieuvriendelijk afscheid. Ook daarin kan Bijzonder Vaarwel je adviseren. De markt is in ontwikkeling op dit vlak, waardoor er steeds meer opties zijn. 

Denk bijvoorbeeld aan een kist gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard in plaats van een houten kist. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in diverse ontwerpen en kunnen zelfs ontworpen worden naar ieders wensen. Gaat de voorkeur toch uit naar een houten kist? Kies dan bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijke kist van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn en CO2-neutraal. Ook de lijkwade is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het assortiment. Deze kan een kist volledig vervangen en is gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen.

Een uitvaartdienst wordt vaak aangekleed met prachtige bloemen. Tegenwoordig kun je kiezen voor seizoensbloemen, die geen lange reis achter de rug hebben gehad en daarmee de uitstoot van CO2 hebben beperkt. En zo zijn er meerdere mogelijkheden om een duurzame uitvaart te organiseren; het menu van de cateraar, het vervoer van de overledene, de uitnodiging voor de gasten. Allemaal zaken waar Joyce en Wendy met jullie over willen meedenken en die ze kunnen realiseren.

Wil je meer weten over duurzame uitvaarten? Mail naar info@bijzondervaarwel.nl.

Natuurbegraafplaats van Howijk crematorium en begraafplaats te Rotterdam. Een natuurlijke keuze voor een duurzame uitvaart.

Interesse in natuurbegraven?

In Rotterdam biedt Begraafplaats Hofwijk deze mogelijkheid. De Algemene Begraafplaats is tevens een crematorium. Dus het begraven van de urn of het uitstrooien van de as in dit mooie natuurgebied behoort zeker tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kun je verder lezen op de pagina Uitvaart in Rotterdam. Geïnteresseerd in een natuurbegraafplaats, maar niet in Rotterdam? In Nederland bestaan op dit moment van schrijven 25 natuurbegraafplaatsen. De verwachting is dat dit toe zal nemen de aankomende jaren, gezien de stijging van de vraag. Bijzonder Vaarwel helpt je zoeken naar de juiste locatie voor jouw duurzame uitvaart.

In oktober 2021 werd de eerste grootschalige natuurbegraafplaats geopend in Zuid-Holland. Natuurbegraafplaats Zomerlanden telt op dit moment 9 hectare en ligt in Heinenoord, de Hoeksche Waard, onder de rook van Rotterdam. Bij deze natuurbegraafplaats hoort een ontvangsthuis met een mooie ceremonieruimte. Ook zijn er diverse cateringsmogelijkheden. Neem eens kijkje op de website van Natuurbegraafplaats Zomerlanden. Hier kun je tevens een rondleiding boeken bij interesse.

Zomerlanden natuurbegraafplaats rouwmand met bloemen wordt ter aarde gesteld met touwen.