Een persoonlijke uitvaart in Rotterdam

Wat maakt een locatie bijzonder voor jou? Dit kan een aula zijn bij een crematorium of begraafplaats. Je vindt op deze pagina een aantal leveranciers waar wij mee samen werken in Rotterdam. Deze unieke locaties staan open voor uitvaarten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wij, Wendy en Joyce, van Bijzonder Vaarwel denken graag met je mee. Ons uitgangspunt is de wens van de familie en daarom leveren wij maatwerk. Geen standaard locatie, kist en catering. Omdat elk mens en daarmee ieder afscheid uniek is.

SS Rotterdam voor een unieke uitvaart in Rotterdam

Bijzonder Vaarwel op de SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een Rotterdams fenomeen. Het schip, dat in 1959 te water werd gelaten, heeft in dienst van de Holland-Amerika Lijn gevaren en is één van nederlands bekendste naoorlogse passagiersschepen. Na zijn functie als cruiseschip, doet het sinds 2008 dienst als drijvende attractie. Dit prachtige schip is in het bezit van meerdere stijlvolle zalen, die tevens geschikt zijn voor een uitvaart op maat. Interesse in een uitvaart op de SS Rotterdam? Bel 010 304 6373 of mail naar info@bijzondervaarwel.nl voor meer informatie of kijk op de site van de SS Rotterdam.

Afscheid bij Dudok In Het Park

Dudok In Het Park is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, aan de rand van Het Park middenin de stad. Het gebouw heeft een romantische sfeer, met hoge plafonds én indrukwekkend uitzicht op de Euromast. 

Voor een afscheidsceremonie, condoleance en een borrel of diner kun je bij Dudok In Het Park terecht in een van haar mooie zalen; de Parkzaal en de Zocherszaal. Deze zalen zijn ook met elkaar te verbinden om meer capaciteit te creëren en hebben een indrukwekkend uitzicht op het oudste park van de stad. De Parkzaal is de ruimste zaal en dankzij de enorme hoge ramen is er een fantastische lichtinval, waardoor het een enorme sfeervolle ruimte wordt. De Zocherszaal, vernoemd naar de beroemde architect van Het Park, leent zich perfect voor private dining of intieme recepties.  

Beide zalen beschikken over alle benodigde audiovisuele hulpmiddelen. Daarnaast zorgt Dudok In Het Park in overleg met de familie voor de culinaire invulling van het afscheid, op welke manier dan ook. 

Bij interesse voor Dudok In Het Park kijk hier op de site voor meer info of neem contact op met Bijzonder Vaarwel.

RDM Kantine is uniek en geschikt voor een rotterdamse uitvaart met een industrieel tintje

Afscheid in de RDM Kantine

Te midden van de Rotterdamse Dokhaven bevindt zich de prachtige industriële locatie RDM Kantine. Voor een afscheid, condoleance of borrel kunnen jullie terecht op de plek waar vroeger de RDM arbeiders hun boterhammetje uit de trommel aten na noeste arbeid te hebben verricht. Een plek die de echte Rotterdamse mentaliteit ademt. Bij mooi weer kan er ook gebruik worden gemaakt van diverse opties buiten, zoals de pier. Fantastisch uitzicht gegarandeerd. 

De twee ruimtes van de RDM Kantine zijn zowel apart als tezamen te huren. De ruimte kan intiem en knus voor jullie op orde gemaakt worden, maar ook voor een ruimere opzet van het afscheid is de RDM Kantine een uitgelezen mogelijkheid. Het mooie van deze locatie is dat het verleden van RDM voelbaar is; de industriële, rauwe look en feel zijn behouden, maar wel met een eigentijdse twist.

De RDM Kantine is vooraf te bezoeken. Bel of mail Bijzonder Vaarwel voor de mogelijkheden.

Begraafplaatsen en crematoria in Rotterdam

Rotterdam beschikt over 11 gemeentelijke begraafplaatsen en crematoria, waarvan er nog 7 operationeel zijn. Daarnaast zijn er in Rotterdam begraafplaatsen en crematoria die in het bezit zijn van een kerkgenootschap of particulier. De mogelijkheden en regels verschillen per locatie, net als de uitstraling en de ligging, denk aan een bebouwde of een bosrijke omgeving. Om een indruk te krijgen adviseren we je een bezoek te brengen aan de begraafplaats en door middel van een wandeling te voelen of dit de juiste laatste rustplaats is waar je naar op zoek bent. Voor meer informatie over de mogelijkheden helpen wij jou graag verder. Voor een overzicht van alle crematoria en begraafplaatsen in Rotterdam en omgeving kijk je hier.

Natuurbegraven in Rotterdam

Steeds meer mensen kiezen voor een natuurbegraafplaats. Begraafplaats- en crematorium Hofwijk biedt die mogelijkheid in Rotterdam. De keuze om begraven te worden of gecremeerd staat hier los van. Want tevens een urn kan begraven worden op de natuurbegraafplaats of de as kan hier worden uitgestrooid. Ook de afscheidsceremonie kan gehouden worden in de buitenlucht. Jouw dierbare blijft achter in de natuur, tussen de schapen en de bijenkasten. Het graf onderhouden is niet nodig, de natuur doet zijn werk. Interesse in natuurbegraven? Bel 010 304 63 73 of mail naar info@bijzondervaarwel.nl

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens op onze pagina met sfeerimpressies. Een locatie op het oog? Bijzonder Vaarwel kijkt graag verder met je mee en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn op de door jouw gewenste locatie.