Crematorium en begraafplaats in en rond Rotterdam

Net zo divers als de inwoners van Rotterdam zijn haar crematoria en begraafplaatsen. Verspreid door de regio bevinden zich er meerdere. Het beheer is bij acht van deze in handen van de gemeente Rotterdam en bij de overige in particuliere handen. Waar jullie voorkeur ook naar uitgaat; het zijn stuk voor stuk bijzondere plekken met een eigen karakter. Bijzonder Vaarwel kan op elke begraafplaats en bij elk crematorium terecht voor een mooi en persoonlijk afscheid. Meer weten over cremeren? Kijk dan op de pagina Cremeren.  

R.K. Crematorium en Begraafplaats St. Laurentius

In de wijk Nieuw Crooswijk vinden we R.K. Begraafplaats en Crematorium St, Laurentius. Laurentius heeft een aula, waar voorafgaand aan de crematie of begrafenis een afscheidsdienst gehouden kan worden. Openslaande deuren geven toegang tot een overdekte zuilengalerij. Wanneer het weer het toe laat kunnen deze galerij en het buitenplein bij de condoleanceruimte betrokken worden voor een borrel of kop koffie nadien. Tevens bestaat de mogelijkheid om een viering te houden in de kapel ‘Heilige Maria der Engelen’. Dit is een moderne, blauwe kapel en werd ontworpen door Francine Houben en architectenbureau Mecanoo.

R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123, 3034 PN Rotterdam

Hofwijk crematorium en begraafplaats urnentuin natuurbegraafplaat Rotterdam

Crematorium en Begraafplaats Hofwijk

Gemeentelijke begraafplaats en crematorium Hofwijk is gelegen aan de Delftse Schie tussen Rotterdam-Overschie en Delft. In 1977 is het crematorium toegevoegd aan de gelijknamige begraafplaats die dateert uit 1938. Hofwijk beschikt over 2 aula’s waar zowel grote als kleine groepen op passende wijze afscheid kunnen nemen. Naast de reguliere aula’s kun je bij Hofwijk ook in de witte kapel terecht; een woonkamer setting waarin je op persoonlijke wijze met een klein gezelschap afscheid kan nemen. De begraafplaats heeft verschillende gedeeltes zoals een monumententuin, een kindergedeelte en een rooms-katholiek gedeelte. Ook is het mogelijk om op de natuurbegraafplaats van Hofwijk te worden begraven. Opvallend zijn de grote waterpartijen, de statig verlichte oprijlaan en het weidse groene park.

Begraafplaats en crematorium Hofwijk, Delftseweg 230, 3064 ND Rotterdam

Yardenhuis Yarden Materlinckweg Rotterdam Crematorium Uitvaartcentrum

Crematorium Yardenhuis Rotterdam 

Vlakbij de Zuiderbegraafplaats aan de Zuidrand van Rotterdam ligt crematorium en uitvaartcentrum Yardenhuis van Rotterdam. Het Yardenhuis van Rotterdam beschikt over 3 aula’s, variërend in capaciteit. De aula biedt plek aan 20 familieleden waar een persoonlijk en intiem afscheid kan worden georganiseerd. Ook is er een kleine ronde aula. Deze biedt plek aan 80 genodigden. En een grote aula, die heeft 120 zitplaatsen. Maar daar kunnen 250 belangstellenden het afscheid bijwonen.

Yardenhuis van Rotterdam, Maeterlinckweg 101, 3084 KD Rotterdam

Crematorium De Dijk in Maassluis

Crematorium De Dijk

Aan de Hooge Zeedijk in Maassluis ligt Crematorium De Dijk. Vanuit het crematorium zijn de schepen die over de Nieuwe waterweg varen te zien. Deze unieke ligging zorgt voor een rustige uitstraling in de aula. De natuurlijk lichtinval ,dankzij het glazen plafond, dragen bij aan deze fijne sfeer. De aula heeft 140 zitplaatsen. Hij kan worden uitgebreid door middel van staanplaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om de afscheidsceremonie elders te laten plaatsvinden en enkel de crematie bij de Dijk te houden.

Crematorium De Dijk, Hooge Zeedijk 100, 3143 LT Maassluis

Crematorium DELA Schollevaar Capelle aan den IJssel

DELA Crematorium Schollevaar 

Op een prachtige serene plek in Capelle aan den IJssel ligt Crematorium en uitvaartcentrum DELA Schollevaar. De ruimtes zijn licht, open en sfeervol. Ze hebben alles in huis om een persoonlijk afscheid te organiseren voor jullie dierbare. Er is een grote aula welke uitzicht heeft op de groene omgeving. Deze aula biedt plaats aan 130 genodigden en kan aan worden gevuld met staan plaatsen. Naast de aula is er ook beschikking over een huiskamer. De sfeervolle huiskamer is bestemd voor een afscheid in kleine kring. Denk aan de kist in het midden omringd door geliefden die in harmonie herinneringen ophalen. Of bijvoorbeeld statafels waar je een drankje drinkt, foto’s bekijkt en luistert naar de favoriete muziek van de dierbare. 

DELA Schollevaar Burgemeester Schalijlaan 2, 2908 LS Capelle aan den IJssel

Algemene Begraafplaats Crooswijk Rotterdam

Begraafplaats Crooswijk

De eerste gemeentelijke begraafplaats, Crooswijk, is aangelegd door de gemeente Rotterdam, nadat het in 1829 verboden werd om overledenen in de kerk te begraven. De begraafplaats ligt midden in hartje Crooswijk in een bocht aan de Rotte. Een oase van rust in de drukte van de stad. De kapel dateert uit 1915 en deze wordt nog steeds gebruikt voor afscheidsdiensten. De kapel biedt plaats voor ongeveer 80 genodigden.

Op de begraafplaats is een apart gedeelte voor Islamitische begrafenissen. Er bevinden zich ook erehoven voor Nederlandse, Joodse en Duitse militairen uit de Tweede Wereldoorlog, voor burgerslachtoffers en voor gesneuvelde geallieerde militairen. Je vindt hier ook het Indië- en het Korea- monument.

Begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1, 3034 TA Rotterdam

Begraafplaats Oud-Kralingen Rotterdam

Begraafplaats Oud Kralingen

In de wijk Prinsenland vind je de begraafplaats Oud Kralingen, gelegen aan de Laan van Oud Kralingen. De begraafplaats stamt uit de 16e eeuw en het beheer is in handen van de Hervormde gemeente Kralingen. Net zoals bij veel andere begraafplaatsen zijn ook hier overledenen van alle geloven en gezindten welkom. 

De ligging in het Prinsenpark maakt dat de begraafplaats sereen aanvoelt. Er is een aula welke in 2004 is gebouwd nadat de oude rouwkapel moest worden afgebroken omdat hij op instorten stond. De aula heeft 80 zitplaatsen maar kan ook worden uitgebreid met staanplaatsen. Er is ook ruimte voor koffie of een borrel nadien.

Begraafplaats Oud Kralingen, Laan van Oud Kralingen 1, 3066 HA Rotterdam

Zuiderbegraafplaats Rotterdam Lombardijen Zuidwijk

Zuiderbegraafplaats

Aan de zuidrand van Rotterdam, tussen Zuidwijk en Lombardijen ligt de grootste gemeentelijke begraafplaats van Rotterdam, de Zuiderbegraafplaats.

De Zuiderbegraafplaats is een multiculturele begraafplaats en biedt mogelijkheden voor het herdenken van dierbaren vanuit allerlei culturen en geloofsovertuigingen. Op de begraafplaats is er een Islamitisch en een Chinees gedeelte. Er zijn ook speciale plekken voor bijvoorbeeld Pakistaanse Islamieten, Soennieten en Javaanse Westbidders.

Voor en na de begrafenis biedt de Zuiderbegraafplaats nog de mogelijkheid om in alle rust met elkaar een drankje te drinken of na te praten. 

Zuiderbegraafplaats, Slinge 50, 3084 EB Rotterdam

Natuurbegraafplaats Zomerlanden Heinenoord Hoeksche Waard

Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Deze natuurbegraafplaats is gelegen in de Hoeksche Waard. Het is de eerste grootschalige natuurbegraafplaats in Zuid-Holland. Eeuwige grafrust wordt geboden in een mooi stuk natuurlandschap. De locatie organiseert themawandelingen en informatiemiddagen.

Zomerlanden, Boonsweg 117, 3274 LH, Heinenoord

 

Meer weten over een specifieke begraafplaats of crematorium? Bijzonder Vaarwel helpt je graag verder. Voor direct contact met Wendy of Joyce bel 010-304 63 73 

Op zoek naar meer informatie over cremeren? Neem een kijkje op onze pagina Cremeren.

Op zoek naar een bijzondere uitvaartlocatie in Rotterdam? Kijk dan ook eens op onze pagina Uitvaart In Rotterdam.