Babymandje van Sterrenkindje geschikt voor (natuur)begraven en crematie.

Bijzondere Baby Uitvaarten

Het verlies van jullie baby is één van de meest ingrijpende soorten verlies waarmee je als ouders te maken kan krijgen, ook als het in de zwangerschap, al dan niet voorbij de 24 weken, of rond de bevalling gebeurt. Wat ons betreft verdient elke baby een bijzonder vaarwel.

Het moment waarop je als ouder bepaalde keuzes voor het afscheid moet maken hangt af van het moment waarop je het verdrietige nieuws te horen krijgt.

In de wet staat namelijk niets vermeld over baby’s die in de eerste 24 weken van de zwangerschap overlijden. Er zijn geen verplichtingen rondom de lichaamsbestemming. Maar wij willen met klem benadrukken, alles MAG. Een opbaring, een afscheid in kleine of grote kring, een crematie of begrafenis…het mag allemaal georganiseerd worden. Volg jullie hart. Wij denken graag met jullie mee en ondersteunen jullie bij het verzorgen van een bijzonder vaarwel van jullie baby.

watermethode, veelal geschikt voor een sterrenkindje, met hoes verkrijgbaar via Bijzonder Vaarwel
Babymandje in verschillende maten verkrijgbaar.

Uiteraard ondersteunt Bijzonder Vaarwel ook ouders bij het afscheid van hun kindje ouder dan 24 weken. Bij het verlies van jullie baby staat de wereld even stil. Ook als het overlijden niet geheel onverwacht is. Het gemis van jullie baby zal blijven en het zal een enorme impact hebben op jullie leven en ook op dat van de andere gezinsleden, denk aan broertjes en zusjes. Daarom is het van groot belang om op een voor jullie juiste en passende manier afscheid te nemen van jullie baby. Wij zijn er om met jullie mee te denken, jullie te ondersteunen en te begeleiden waar nodig.

Jullie kunnen je kindje thuis houden tot de dag van het afscheid

Wanneer het overlijden tijdens de zwangerschap plaatsvindt, zijn er een aantal mogelijkheden waarmee we ervoor zorgen dat jullie kind thuis kan blijven tot de dag van het afscheid. Denk bijvoorbeeld aan koeling, koelelementen of de watermethode. In een persoonlijk gesprek kunnen wij jullie meer informatie geven over de opbaring, het afscheid, locaties en alles waar jullie vragen over hebben.

Regie in eigen hand

Ook bij het organiseren van het afscheid van jullie baby bespreken we eerst jullie wensen. Wat willen jullie zelf doen? Waar zouden wij bij kunnen helpen? Wellicht willen jullie enkel ondersteuning bij de meer praktische zaken en doen jullie het verdere afscheid het liefst zelf. Alles is mogelijk. Naar aanleiding van jullie wensen maken wij een offerte op. 

Bel 010- 304 63 73 om een gesprek in te plannen of voor meer informatie.