Persoonlijke uitvaart in Hillegersberg-Schiebroek

Wat maakt een locatie bijzonder voor jou? Dit kan een aula zijn bij een crematorium of begraafplaats. Je vindt op deze pagina een aantal leveranciers waar wij mee samen werken voor een persoonlijke uitvaart in Hillegersberg-Schiebroek. Deze unieke locaties staan dus open voor uitvaarten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wij, Wendy en Joyce, van Bijzonder Vaarwel denken graag met je mee. Ons uitgangspunt is de wens van de familie en daarom leveren wij maatwerk. Geen standaard locatie, kist en catering. Omdat elk mens en daarmee ieder afscheid uniek is.

Bijzonder Vaarwel in Lommerrijk

In gemeente Hillegersberg-Schiebroek vind je evenementenlocatie Lommerrijk. Lommerrijk heeft een idyllische ligging aan de Bergse Plas. Bij Lommerrijk worden alle aspecten van het leven gevierd, zo kunnen wij er ook terecht voor jouw uitvaart- of afscheidsceremonie.

Lommerrijk heeft verschillende zalen, deze zalen zijn sfeervol en flexibel ingericht en hebben allemaal uitzicht op de mooie Bergse Plas. Of het om een groot afscheid gaat of een klein en intiem samenzijn, de zaal zal passend zijn bij jullie wensen.

De Lommerrijk filosofie is `Altijd Gastvrij’, de medewerkers maken daarin het verschil. Zij zullen net dat stapje harder zetten voor goede service en lekker eten en drinken. Zeker als het een persoonlijke uitvaart betreft. Kijk op de pagina van Lommerrijk voor meer informatie.

Afscheidsborrel bij Lake House

Een waardig en afscheid op een minstens zo waardige locatie, dan zijn we bij Lake House Rotterdam aan het juiste adres. Gelegen in het Bergse Bos met uitzicht over het water en de bossen. Inmiddels is Lake House uitgegroeid tot een fenomeen in de buurt. Dus zat jij of jouw dierbare altijd graag met een wijntje op dit prachtige terras, dan is dit de plek voor jouw afscheid of dat van jouw dierbare. De exclusieve binnenruimte biedt plek voor een afscheid tot 150 personen en beschikt over een eigen terras en tuin. Maar niet alleen voor een groots afscheid is Lake House een goede locatie, ook voor een klein en intiem samenzijn is het zeer geschikt. Condoleance, afscheidsborrel, een intiem diner met enkel naasten, alles is bespreekbaar en wordt op jullie wensen in stijl georganiseerd.

Persoonlijke uitvaart op de Bergsche Plas

Ben je een groot liefhebber van de Bergsche Plas in Hillegersberg of was de overledene altijd in de weer met zijn of haar sloepje of houden jullie gewoon van water? Hoe mooi zou het zijn om in een stoet op het water de laatste eer aan jouw geliefde te bewijzen? Nog een laatste bijzondere vaart met jouw geliefde en alle genodigden over de plas. Na de laatste vaart meren we aan bij een fijne horecagelegenheid om daar onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen op te halen. Dit is één van de mogelijkheden om van jouw afscheid op het water een bijzonder vaarwel te maken. Uiteraard is er veel meer mogelijk op en rond het water. Bel ons 010 304 6373 voor een afspraak om de mogelijkheden rond een persoonlijke uitvaart te bespreken.

Afscheid bij De Buurvrouw

Wijktheater, Buurthuis, Samenkomst, Eenheid, dit omschrijft De Buurvrouw. Het is een echte sociale hotspot. Een plek voor iedereen waar het bruist van activiteiten, voorstellingen en buurtinitiatieven. Dus heeft jouw dierbare zijn/haar hele leven in Hillegersberg-Schiebroek gewoond en had hij/zij hart voor de buurt, dan zou De Buurvrouw een mooie plek zijn om het laatste afscheid te vieren. Denk aan de kist op het podium in de theaterzaal, met alle genodigden erbij.

Niet alleen de theaterzaal is geschikt voor een afscheid, de Buurvrouw heeft daar verschillende ruimtes voor. Zo zijn er een kleine en een grote huiskamer, een grand café, een atelier en een theaterzaal. Allemaal ruimtes die geschikt zijn voor een mooi en passend afscheid.

begraafplaats bij de historische Hillegondakerk, oudste kerkgebouw van Rotterdam, in Hillegersberg-Schiebroek

Een laatste rustplaats in het hart van Hillegersberg

De Hillegondakerk in Hillegersberg is de oudste kerk van Rotterdam. In de kerk kan een mooi afscheid worden georganiseerd met daarna de begrafenis op de begraafplaats die er omheen ligt. De kerk en de begraafplaats bevinden zich in de oude dorpskern van Hillegersberg. Er dient geen kerkelijke dienst of een afscheid in de kerk te worden georganiseerd om begraven te mogen worden op de begraafplaats. We kunnen bijvoorbeeld een mooi afscheid in jouw vertrouwde horecagelegenheid of sportvereniging organiseren waarna we met alle genodigden naar de begraafplaats Hillegersberg. Er zijn teveel mogelijkheden om hier te benoemen, bel 010- 304 6373 voor een afspraak om met elkaar van gedachten te wisselen.

historische Hillegondakerk oudste kerkgebouw van Rotterdam staat in Hillegersberg-Schiebroek

Een stukje geschiedenis 

Op een zandheuvel die sinds mensenheugenis uitsteekt boven de veengronden ligt de begraafplaats van Hillegersberg. Dit was vermoedelijk het enige plekje waar men de doden droog ter aarde kon bestellen in het moerasgebied.

De Reuzen Maagd Hillegond zou volgens de legende de zandheuvel hebben opgeworpen. Toen zij op weg van de kust naar huis was met een schort vol zand, struikelde ze over het lichaam van haar minnaar. Het zand viel uit haar schort en op de daarmee ontstane heuvel is het kasteel gebouwd. Het wapen van Hillegersberg toont de maagd met haar schort vol zand.

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens op onze pagina met sfeerimpressies. Een locatie op het oog? Bijzonder Vaarwel kijkt graag verder met je mee en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn op de door jouw gewenste locatie.